Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са оборудвали минометни позиции за обстрел

...
Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са оборудвали минометни позиции за обстрел
Коментари Харесай

Руски войник разказа, че ВСУ са използвали детска градина за обстрел на Белгородска област

Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са оборудвали минометни позиции за обстрел в Белгородска област в детска градина в село Стрелечия в Харковска област, неотдавна завладяна от групировката войски " Север ". Това описа военнослужещ от съветските въоръжени сили. Във видео, предоставено от съветското министерство на защитата, той сподели тръби от минометни снаряди, оставени от украинските бойци на територията на детската градина, оповестява ТАСС.

„ Явно тук, в градината, се е намирал минометен план, който удряше мирните села на нашата граница, (...) Те знаеха, че няма да ударим тук, и използваха мястото за минохвъргачка “, описа съветският боец.

Както означават във военното ведомство, селото е превърнато от украинските въоръжени сили „ в огромна казарма “. Няколко опорни точки на украинските въоръжени сили бяха ситуирани в библиотеката и в учебното заведение, а украинските военни окавзаха главната опозиция на съветските войски в региона на психиатричната болница, която също беше превърната в укрепени позиции. От ведомството прибавят, че подразделенията на групата войски " Север "  продължават да освобождават обитаеми места и да настъпват в дълбочината на защитата на украинските въоръжени сили.

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР